Om oss

Vi är 18 stycken pigga och glada barn som går i ettanNättrabyskolan. Vi är 6 flickor och 12 pojkar.

Vi kommer i vår blogg att skriva och berätta om saker som vi hittar på i skolan. Tanken är också att vi tillsammans med vår lärare, Lina, ska lära oss om digitala verktyg och olika medier. Vi ska lära oss att själva göra våra inlägg med hjälp av våra iPads som vi använder i vår undervisning.

På bloggen ska vi också kunna hitta bra länkar till övningar med uppgifter som passar till barn som går i ettan och på lågstadiet.

När vi skriver på vår blogg vill vi visa saker som vi gör och lär oss. Vi vill ha en bra blogg. Vi vill att våra släktingar ska undersöka vår blogg. De får gärna tipsa sina kompisar om vår blogg. Alla får gärna skriva kommentarer. Kommentarerna får gärna handla om vad de tycker om vår blogg eller saker som de tycker att vi ska göra eller skriva om.

De flesta bilder som du kommer att hitta på vår blogg har vi tagit själva, elever eller lärare. Du får gärna låna våra bilder men bara om du hör av dig till oss först. Skriv en kommentar eller kontakta vår lärare. Om vi använder andra bilder följer vi reglerna som gäller för creative commons. När vi använder oss av musik har vi bara använt musik som finns i olika digitala verktyg.

Syftet med en blogg i undervisningen är många. Jag (Lina) kommer under arbetets gång fylla på med koppling till läroplanen och vilka kunskaper och förmågor som vi arbetar med här på bloggen. Detta kommer du att hitta under sidan Lina har ordet.

Elevernas tankar:

"Jag kan nästan klockan nu."

"Jag har lärt mig plus och minus."

"Jag har tränat på talens grannar."

"Jag lär mig läsa när jag läser kommentarer eller uppdragen som vi får av Lina."

"Vår blogg är bra för att det finns många saker som man kan lära sig av."

"Vi vill vinna Webbstjärnan för att vi är duktiga. Vi har jobbat hårt och bra för att få denna bloggen. Om vi vinner kan vi fortsätta göra roliga saker med klassen. Vi kan fortsätta lära oss jättemånga bra saker."


Hjälp oss att utvecklas genom kommentarer och heja rop!2 kommentarer:

  1. Jennie (Elsas mamma)8 november 2013 20:59

    Vilken fin blogg!

    SvaraRadera
  2. Så roligt med en blogg!! Det ska bli väldigt spännande att följa klass 1A och se vad ni hittar på om dagarna.

    SvaraRadera